Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ

Οι ταπετσαρίες είναι πάλι μόδα και όσο πιο σωστά χρησιμοποιηθούν, τόσο πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα θα έχουμε στο χώρο.
Παρακάτω παραθέτω μικρά μυστικά, ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη και να την τοποθετήσετε σωστά!!!
Minimal ταπετσαρία...ξεκινάμε με τα εύκολα...Έχουν σχέδια μικρά ή μεγάλα και τις τοποθετείτε σε όποιο χώρο θέλετε. Τα χρώματα τους, είναι κυρίως παστέλ και συνδυάζονται άριστα με έπιπλα σε έντονους χρωματισμούς. Κατά την άποψή μου, είναι ιδανικές σε συνδυασμό με έπιπλα retro που έχουν έντονα χρώματα. Κρατήστε τους τοίχους σε ήσυχους χρωματικούς τόνους και παίξτε με έντονα χρώματα στα έπιπλα.

Ταπετσαρίες με έντονα θέματα. Πρόκειται για ταπετσαρίες που έχουν πάρα πολύ έντονα χαρακτηριστικά (απεικονίζουν πόλεις,τοποθεσίες, τοπία, αντικείμενα κ.ά.) και καλό θα ήταν να συνδυαστούν με Minimal επίπλωση σε τόνους παστέλ. Στους τοίχους επιβάλλεται να κρατήσετε απαλούς τόνους, ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση στο αποτέλεσμα και "βαβούρα". Οι

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

RETRO ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ!!

Το RETRO, ήταν τάση για ρομαντικούς που ζούσαν ακόμη σε περασμένες δεκαετίες... Σήμερα, είναι τάση και  μπορούμε να φτιάξουμε όλοι μία retro γωνία με vintage έπιπλα της μαμάς ή της γιαγιάς, από περασμένες δεκαετίες με κυρίαρχη, τη δεκαετία του 1970.
Οι πολυθρόνες σας θυμίζουν κάτι;;;Ε ναι (!), είναι αυτές που έχετε στην αποθήκη της μαμάς. Είναι πια τάση, η επιστροφή στο ύφος των δεκαετιών 1960 και 1970, σε έπιπλα και χρώματα. Έντονα χρώματα, σε αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του κόκκινου, του μωβ, του κίτρινου κά. Πολύ καλή ιδέα είναι να ξεσκονίσετε και τον βελούδινο καναπέ που είχε η γιαγιά... Mπορείτε να τον συνδυάσετε με μοντέρνα Minimal έπιπλα και να δώσετε ζεστασιά στο χώρο.
Retro μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη και μία ωραία ταπετσαρία στον τοίχο. Συνηθιζόταν να έχουν ταπετσαρίες κυρίως floral και γεωμετρικών σχημάτων στους τοίχους, το '60 και το '70. Εάν πάλι δεν