Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΙΙ

Το στεφάνι που θα κατασκευάσουμε φέτος είναι από φυσικά υλικά και εντελώς οικολογικό. Τα υλικά μπορείτε να τα βρείτε παντού, μα κυρίως στη φύση. Καιρός λοιπόν να πάτε μία επίσκεψη στο κοντινότερο χωριό ή στο πιο κοντινό βουνό.

Τα υλικά μας είναι: κληματσίδες, ξερά γαϊδουράγκαθα, μικρά κουκουνάρια, ξερά φύλλα (εγώ χρησιμοποίησα βελανιδιάς και πλατάνου λόγω ωραίων σχημάτων), κόλλα ατλακόλ ή άλλης εταιρείας (αρκεί όταν στεγνώνει να γίνεται διάφανη), ένα πινέλο μικρό και λεπτό, μία ή περισσότερες κορδέλες της αρεσκείας σας  και οικολογικό χρώμα, σε σπρέι,  για να το βάψετε (αυτό που έφτιαξα είναι βαμμένο χρυσό). Το στεφάνι θα έχει στη μία του πλευρά τη σύνθεση κα ι αυτό γιατί  εάν φτιάξουμε κα ι στην άλλη πλευρά δεν θα είναι αντιαισθητικό και πολύ φορτωμένο.
Βήμα 1.
Κατ’ αρχήν τοποθετούμε τα υλικά μας πάνω σε μία εφημερίδα, καθώς και το στεφάνι. Αυτό το κάνουμε για να μην λερώσουμε από τη μία, και από την άλλη τα υλικά που έχουμε από τη φύση έχουν πολλά σκουπιδάκια. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να φτιάξετε στεφάνι από κληματσίδες, μπορείτε να αγοράσετε ή διαφορετικά να αγοράσετε ένα οποιοδήποτε στεφάνι και να το φτιάξετε όπως εμείς. Βήμα 2.
Ξεκινάμε να τοποθετούμε τα φύλλα. Θα κολλήσουμε πρώτα τα μικρά φύλλα, αρχίζοντας  από την πάνω δεξιά πλευρά του στεφανιού και πηγαίνοντας προς τα κάτω θα αυξάνουμε το μέγεθος των φύλλων που κολλάμε (στη δική μας περίπτωση τα πλατανόφυλλα). Αφού κολλήσουμε όλα τα φύλλα, το αφήνουμε για να στεγνώσει η κόλλα. Έπειτα κολλάμε, σύμφωνα με το πώς μας αρέσει, τα κουκουνάρια, τα γαϊδουράγκαθα και ότι άλλο θέλουμε πάνω στο στεφάνι. Περιμένουμε και πάλι να στεγνώσει η κόλλα. Σε περίπτωση που υπάρχει πιστολάκι σιλικόνης στο σπίτι, τότε χρησιμοποιούμε αυτό για να κολλήσουμε τα υλικά μας και πάντα με προσοχή γιατί είναι ένα υλικό που όταν θερμαίνεται καίει πάρα πολύ.
 Βήμα 3.
Αφού στεγνώσουν καλά τα υλικά μας, πηγαίνουμε σε εξωτερικό χώρο και το βάφουμε. Επειδή τα χρώματα της φύσης είναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ, μπορείτε να μην το βάψετε και να το αφήσετε με τα φυσικά του χρώματα.Τέλος αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το χρώμα και τοποθετούμε την κορδέλα. Μπορείτε να κάνετε το στεφάνι πιο φανταχτερό εάν μετά την βαφή και αφότου στεγνώσει καλά, ψεκάσετε το στεφάνι με λακ (για τα μαλλιά) και  ρίξετε γκλίτερ. Αφήνετε να στεγνώσει και ξαναψεκάζετε με λακ, για να μην μένουν στα χέρια σας όταν το πιάνετε. Εύχομαι καλή επιτυχία και όλα να πάνε καλά!

Tips: Για να δείτε το περσινό Χριστουγεννιάτικο στεφάνι πατήστε εδώ .

2 σχόλια:

kathycallie είπε...

Θεική η σύνθεση!
Kathy by anthomeli

energythink είπε...

Ευχαριστώ πολύ Kathy!!Είναι μία όμορφη ιδέα, καλόγουστη, οικολογική και σχεδόν ανέξοδη!!