Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Σε λιγότερο από 49 ημέρες έρχονται τα Χριστούγεννα...και εάν η ψυχολογία των καταστηματαρχών ήταν καλή, τότε τα καταστήματα δειλά δειλά θα είχαν αρχίσει είδη να φορούν τα γιορτινά τους. Πηγαίνοντας κόντρα στα γεγονότα θα δώσουμε μερικές συμβουλές για το Χριστουγεννιάτικο στολισμό, πιστεύοντας πως η ελπίδα και η αισιοδοξία, μας συντροφεύουν...

Φέτος τα Χριστούγεννα επιλέξτε λιτά και απέριττα στολίδια από φυσικά υλικά και εάν μπορείτε να τα κατασκευάσετε μόνοι σας, τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Επιλέξτε στολίδια διαχρονικά, ώστε να τα χρησιμοποιήσετε και τα επόμενα χρόνια. Επίσης, φροντίστε να στολίσετε το χώρο σας (κατοικία ή επαγγελματικό χώρο) λιτά και μην τον παραφορτώσετε ώστε να είναι καλόγουστος. Προσπαθήστε να αγοράσετε μέχρι δύο αποχρώσεις στολιδιών που να δένουν αρμονικά μεταξύ τους.
Τα γυάλινα στολίδια είναι πολύ της μόδας φέτος,ταυτόχρονα όμως και διαχρονικά. Θυμάμαι πως με ανάλογα στολίδια στολίζαμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο όταν ήμουν παιδί. Στο εμπόριο κυκλοφορούν σε διάφορα σχήματα, σχέδια και οι τιμές τους ποικίλουν. Μπορείτε να βρείτε στολίδια από 1,50 ευρώ μέχρι 10,00ευρώ. 

Τα τελευταία χρόνια, ευρέως διαδεδομένα είναι τα χρωματιστά δέντρα. Λευκά, Φούξια, Μωβ αλλά και τα παραδοσιακά Πράσινα.
Σε ένα λευκό δέντρο θα επέλεγα στολίδια (κόκκινα, πράσινα, μωβ, μπλε) στην ίδια απόχρωση και θα έβαζα λευκά φωτάκια . Σε ένα πράσινο δέντρο θα έβαζα μπλε ή κόκκινα στολίδια και λευκά φωτάκια επίσης. Σε ένα φούξια δέντρο θα έβαζα στολίδια σε ασημί αποχρώσεις.Εξαίρεση αποτελούν τα γυάλινα, που ταιριάζουν παντού!!

Στις βιτρίνες καταστημάτων συνιστώ κάποιες κατασκευές απλές και λιτές, που μπορούν να είναι και φωτεινές. Αστέρια, φεγγάρια, δέντρα, βροχή!!!Είναι καλόγουστες και οι περισσότερες από αυτές (τις φωτεινές κατασκευές) κάνουν οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος.
Μία πολύ καλή λύση, είναι ο συνδυασμός αυτών των φωτεινών κατασκευών με γυάλινα στολίδια.Έτσι, θα δώσετε περισσότερο φως στο χώρο που θα στολίσετε. Προσοχή!Τοποθετήστε στη βιτρίνα ή τον επαγγελματικό χώρο μία μόνο φωτεινή κατασκευή. Εάν βάλετε περισσότερες το αποτέλεσμα θα σας απογοητεύσει.


Tips
Σεβόμενοι την ενέργεια, ας μην κάνουμε υπερβολές στο στολισμό, τοποθετώντας άσκοπα σε κάθε εκατοστό του χώρου μας φωτάκια που καταναλώνουν υπερβολική ενέργεια. Σκεπτόμενοι την εξοικονόμηση ενέργειας ίσως αποφύγουμε την υπερβολή, που αγγίζει τα όρια της κακογουστιάς. Μπορούμε έξυπνα, λιτά και με φυσικά υλικά να φτιάξουμε αυτό που θέλουμε και να εξοικονομήσουμε χρήματα χωρίς να σπαταλούμε ενέργεια που είναι πολύτιμη για όλο τον Πλανήτη. Επίσης όσα στολίδια και φωτάκια αγοράσετε φροντίστε να είναι πιστοποιημένα.


Για περαιτέρω ενημέρωση:
Ε. Γεωργιάδου
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com

1 σχόλιο:

sourta-ferta είπε...

Θα πρέπει σιγά-σιγά να μπαίνουμε στο πνεύμα των εορτών και να ξεφύγουμε λίγο από την Εθνική κατήφεια