Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ...

Ο Αύγουστος που έγινε και τραγούδι...Μήνας διακοπών και ξεκούρασης. Ένας μήνας γεμάτος εκπλήξεις, γιατί οι περισσότεροι σχεδιάζουμε τις διακοπές μας με σημείο αναφοράς τον 15Αύγουστο...Ρωτάμε "πότε θα πας διακοπές?" και συνήθως μας απαντούν:
-Πριν το 15Αύγουστο, ή
-Μετά το 15Αύγουστο ή
-Το 15Αύγουστο...
Ο μήνας που ουσιαστικά αποχαιρετάμε το καλοκαίρι και έρχεται ο Σεπτέμβρης με τις περίεργες ενάρξεις του...Κάτι τα σχολεία, κάτι η νέα δουλειά...γίνεται μία έναρξη.
Ο Αύγουστος είναι νωχελικός, ζεστός και συνήθως μήνας ξεκούρασης. Τελευταία μέρα σήμερα και ήθελα να τον αποχαιρετήσω με ένα μικρό - μικρό αφιέρωμα στις όμορφες μέρες ξενοιασιάς που μου προσέφερε. Μετά από τρία χρόνια ακατάπαυστης δουλειάς αποφάσισα φέτος να κάνω διακοπές...Γιατί λόγω της οικονομικής κρίσης(?!), η ώρες εργασίας ήταν περιορισμένες και έτσι αποφάσισα να περάσω διακοπές σε ένα όμορφο νησί των Κυκλάδων. Αυτό που διαπίστωσα ήταν πως παρά την οικονομική κρίση οι τιμές στο νησί ήταν αυξημένες και μάλιστα ιδιαίτερα αυξημένες, σαν μην έχει αγγίξει τους εκεί επιχειρηματίες η λεγόμενη "κρίση"...εκτός κι αν ασπάζονται το δόγμα πως όλη η κατάσταση είναι κατασκευασμένη από κάποιους λίγους που θέλουν να καπηλευθούν την Ελλάδα. Μήπως έχουν δίκιο?Πάντως, οι τιμές ήταν απίστευτες!!!!!!Όσο για τις υπηρεσίες?Ανύπαρκτες!!!Αισθανόμουν, πως τους τα χρωστούσα τα χρήματα που τους έδινα...Μία μέρα στο Κυκλαδονήσι, μας  στοίχισε(για 2 άτομα) περίπου 160 ευρώ (δωμάτιο, πρωινό, μεσημεριανό, ομπρέλα στην παραλία, καφές, ποτάκι το βράδυ, βενζίνες,βραδυνό), όταν το μέσο ημερομίσθιο με βάση το ΙΚΑ είναι περίπου 62 ευρώ. Βέβαια τότε δεν το σκεφτόμουν...τώρα που γύρισα στην πραγματικότητα, άρχισα να καταλαβαίνω τι είχε συμβεί στην τσέπη μου...Οι Έλληνες όπως και να το κάνουμε είμαστε καλοπερασάκηδες. ¨Ολα τα θέλουμε!!!Είμαστε λαός XXL!!!
Καλά να είμαστε και καλό Φθινόπωρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: