Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΒΓΗΚΕ 33 ΦΟΡΕΣ.

ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ!
Μάθημα ζωής από τριάντα τρεις (33) μεταλλωρύχους που με πίστη, υπομονή, επιμονή και ψυχικό σθένος κατάφεραν για εξήντα εννέα (69)μέρες, να παίρνουν κουράγιο και να λειτουργούν ως ομάδα, ώστε να καταφέρουν να τους απεγκλωβίσουν οι ομάδες διάσωσης.
Από χθες που ξεκίνησε η διάσωσή τους μέχρι σήμερα, όλοι τους έφτασαν με ασφάλεια στην επιφάνεια της γης.
Μέχρι να έρθει στο φως και ο τελευταίος εγκλωβισμένος συνάδελφός τους, κανένας από τους διασωθείς δεν ήθελε να φύγει από το σημείο του ορυχείου. Παρέμειναν εκεί περιμένοντας να βρεθούν ξανά, όλοι μαζί, στο φως της ημέρας.

Η ελπίδα πάντα συναντά τη χαρά.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΧΑΡΑ...


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΕΟ...
Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η διάσωση των Μεταλλωρύχων από τη Χιλή και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί έξι (6) από τους 33.
Νωρίς το πρωί κατέβηκε ένας διασώστης με την κάψουλα διάσωσης και έπειτα από λίγες ώρες εμψυχώνοντάς τους εγκλωβισμένους, ξεκίνησε η διάσωσή τους.
Όσο οι άνθρωποι αυτοί παρέμεναν μέσα στο ορυχείο υπήρχαν ψυχολόγοι που τους παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη, ενώ καθημερινά, για να απασχολούν κατ' αρχήν το μυαλό τους και έπειτα να βιώνουν το αίσθημα της προσφοράς προσέφεραν εργασία για περίπου ένα 8ωρο. Κάποιοι από αυτούς υποβλήθηκαν σε ειδική διατροφή ώστε να μπορέσουν να αποβάλλουν τα περιττά κιλά που ενδεχομένως να υπήρχαν, γιατί η κάψουλα που θα τους έστελνε στην επιφάνεια της γης ήταν μόλις 50 εκατοστά.

Όσοι διασώζονται, θα τους παρέχετε κατ' αρχή ιατρική βοήθεια και έπειτα ψυχολογική υποστήριξη.

Ευτυχώς που τα καλά νέα διαδίδονται γρήγορα.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ?

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ?
Λίγο καιρό τώρα ακούω για τακτοποίηση, διακανονισμό φορολογικών υποθέσεων σε ότι αφορά τον ΦΠΑ και άλλων φορολογικών υποθέσεων...Αλλά επειδή δεν πολυασχολούμαι με φορολογικές υποθέσεις, δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία σε ότι λέγεται από όσους ειδικούς μας πληροφορούν από τα ΜΜΕ, για τα συγκεκριμένα θέματα.
 Πριν μερικές μέρες, ένας πολύ καλός φίλος, επιχειρηματίας, με μία μικρομεσαία επιχείρηση που απασχολεί αυτή τη στιγμή τρεις ανθρώπους, με ενημέρωσε πως πήγε στην εφορία, που υπάγεται η επιχείρησή του και πως έκανε αίτημα ώστε να γίνει διακανονισμός για την αποπληρωμή του ΦΠΑ.Ουσιαστικά δεν είχε εξοφλήσει μερικούς μήνες του 2009 και όλο το 2010. Υπολογίστηκε ποιο είναι το ποσό που οφείλει σε φόρο και του ανακοίνωσαν πως θα του επιβληθεί πρόστιμο 13000 ευρώ ανά έτος. Δηλαδή εάν είχε π.χ. 20000ευρώ φόρο, θα του επέβαλαν και 13000ευρώ πρόστιμο για το 2009 και άλλες 13000ευρώ για το 2010. Σύνολο = 46000ευρώ. Τελικά ποιος είναι το μαύρο πρόβατο?Γιατί αντιμετωπίζουν έναν επιχειρηματία, επιβάλοντάς του πρόστιμο, σαν φοροφυγά ενώ πήγε να κάνει τακτοποίηση των χρεών του?Μήπως τελικά το Μαύρο Πρόβατο είναι το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας?