Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ...ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ!!!

 Η μόνη κληρονομιά που σας άφησε η γιαγιά είναι τα παλιά της έπιπλα? Τότε μπορείτε να χαίρεστε γιατί εάν τα συντηρήσετε σωστά, έχετε την ευκαιρία να έχετε δωρεάν αντίκες μέσα στο σπίτι σας που είναι και διαχρονικές. Οι αντίκες και τα παλιά έπιπλα χρησιμοποιώντας τα και συντηρώντας τα σωστά, είναι διαχρονικά και ταιριάζουν σε όλες τις τάσεις που κατά καιρούς επικράτησαν στην διακόσμηση.


Εάν ένα παλιό έπιπλο έχει αλλοιωμένο χρώμα τότε δεν έχετε παρά να να το βάψετε...Πριν το βάψετε όμως είναι απαραίτητη η προεργασία, δηλαδή τρίψιμο με ειδικό χαρτί και μετά θα το βάψετε σε μία απόχρωση παρόμοια ή ίδια με την αρχική. Στην περίπτωση που δεν έχετε ξαναβάψει έπιπλο καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε επιπλοποιό. Αρκετά έπιπλα δεν επιδέχονται αλλαγές στο χρώμα γιατί είναι αυτό που τα χαρακτηρίζει.
Υπάρχουν και έπιπλα που επιδέχονται αλλαγές στο χρώμα, όπως οι καρέκλες μίας τραπεζαρίας. Αυτές επιλέξτε να τις βάψετε σε ασημί, χρυσό ή λευκό, ανάλογα με τα χρώματα του υπόλοιπου σπιτιού. Είναι μόδα να έχετε τέτοιου είδους έπιπλα μέσα στο σπίτι. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα κομοδίνα, οι παλιές παπουτσοθήκες, οι καναπέδες, καθρέφτες. 
Όταν αποφασίσετε πως ένας αέρας ανανέωσης μπορεί να έρθει ανακυκλώνοντας τα παλιά σας έπιπλα, τότε μπορείτε να σκεφτείτε πως είναι ένα είδος ανακύκλωσης και πως με ελάχιστα χρήματα έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε την οικογενειακή σας κληρονομιά ζωντανή, μα και σύγχρονη.
Στην περίπτωση που δεν έχετε τέτοιου είδους έπιπλα, τότε μπορείτε να επισκεφτείτε παλαιοπωλεία όπου εκεί θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και με ελάχιστα χρήματα θα μπορέσετε να αγοράσετε τα κομμάτια που θα δώσουν παραδοσιακούς τόνους στο σπίτι σας. Για τους πιο γαλαντόμους υπάρχουν τα μαγαζιά που πωλούν αντίκες. 
 
Tips
Μπορείτε επίσης στα παλαιοπωλεία να βρείτε πάρα πολύ ωραίους πολυελαίους που φέτος είναι "μόδα" για κάθε ύφος διακόσμησης.


Για περαιτέρω ενημέρωση:
Ε. Γεωργιάδου
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: