Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ LOFT

Η εξέλιξη του μοντέρνου ΛΟΦΤ ξεκίνησε τα τέλη της δεκαετίας του 1950, με την αλλαγή χρήσης των ενιαίων ψηλοτάβανων χώρων στο Manhattan. Τότε, καλλιτέχνες και "μποέμ" σε αναζήτηση φτηνών κατοικιών στις οποίες θα μπορούσαν να ζουν και να εργάζονται, άρχισαν να μετακομίζουν σε εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια στα οποία παλιά στεγάζονταν υφαντουργίες, επιπλοποιίες, τυπογραφία, αποθήκες και εργοστάσια. Καθώς οι βιομηχανίες άρχισαν να εγκαταλείπουν το κέντρο της πόλης προς αναζήτηση στέγασης σε φθηνότερες περιοχές, οι καλλιτέχνες με πολύ μικρό κόστος, δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή του Παριζιάνικου εργαστηρίου (atelier), ικανοποιώντας την ανάγκη τους για ψηλοτάβανους ενιαίους χώρους, ικανούς να στεγάσουν τεράστιους καμβάδες και υπερμεγέθη έργα τέχνης της εποχής.
Σήμερα όμως είναι διαφορετικά. Τα lofts είναι κύριες κατοικίες πολλών ανθρώπων από διαφορετικούς χώρους.
Κάπως έτσι είναι σήμερα τα Lofts.  
Θα μπορούσε να είναι εξ αρχής ένα παλιό βιομηχανικό κτήριο που ανακαινίζοντάς το να δημιουργηθεί μία πολύ όμορφη κατοικία. Ή ένα συγκρότημα γραφείων και καταστημάτων. Όπως και να' χει τα Loft ανήκουν σε μία ξεχωριστή κατηγορία αρχιτεκτονικής σχεδίασης.                               
Εάν λοιπόν θέλετε ένα μοντέρνο χώρο και απλώς έχετε μία αποθήκη τότε δεν έχετε παρά να την ανακαινίσετε και να δημιουργήσετε ένα υπέροχο Loft. 

Ε. Γεωργιάδου
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com
             

Δεν υπάρχουν σχόλια: