Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

ΡΙΓΕ

ΡΙΓΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Κάθε φορά που καλούμαι να ανακαινίσω ή να διακοσμήσω ένα χώρο, έχω στο μυαλό μου τις μονοχρωμίες … ποτέ δεν είχα φανταστεί πως οι ριγέ λεπτομέρειες θα δώσουν μία νότα αισιοδοξίας και χαράς στο χώρο: θα τον κάνουν πιο Pop. Είναι πολύ όμορφο να βάζεις χρώμα σε ένα χώρο, πόσο μάλλον δύο ή περισσότερα  χρώματα, χωρίς αυτός να βαραίνει και να γίνεται «φτηνός». Οι μικρές ριγέ πινελιές τοποθετούν το χώρο στην πρώτη κλάση. Δεν έχει σημασία η χρήση του χώρου, αλλά να νιώθεις μέσα σε αυτόν όμορφα και να εναρμονίζεται σωστά με το υπόλοιπο σύνολο. Τοποθετώντας, λόγου χάρη ένα ριγέ χαλί στην τραπεζαρία με ανάλογες χρωματιστές καρέκλες αμέσως αλλάζει η διάθεση και ξεφεύγουμε από τα τετριμμένα.


Στην παραπάνω  φωτογραφία οι καρέκλες έχουν χρώμα πράσινο, πορτοκαλί, άσπρο και μαύρο, αλλά ακόμη κι αν ήταν μαύρες ή άσπρες ή ότι άλλο χρώμα επιλέξετε, το χαλί που υπάρχει στο δάπεδο θα ταίριαζε πάρα πολύ, γιατί έχει πολλά χρώματα.
Όπως ανέφερα παραπάνω, δεν έχει σημασία ο χώρος, αλλά ο τρόπος που θα τοποθετηθεί το ριγέ…  Στον τοίχο του σαλονιού είναι μία πολύ καλή ιδέα επίσης! Σε αυτήν την περίπτωση είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο χρώμα των επίπλων που πρέπει να εναρμονίζονται με τις ρίγες  του τοίχου. Πρώτα επιλέγουμε τις αποχρώσεις του σαλονιού και μετά βάφουμε τους τοίχους, είναι κανόνας!!!


Προσπαθούμε οι ρίγες που θα τοποθετήσουμε να μην καταλαμβάνουν μεγάλη επιφάνεια γιατί κουράζουν τα μάτια. Το πολύ πολύ να καταλαμβάνουν έναν τοίχο μέσα στο χώρο και όσο πιο μικρής επιφάνειας είναι,  τόσο το καλύτερο. Οι ρίγες μπορούν να είναι είτε οριζόντιες είτε κάθετες. Στην πρώτη περίπτωση κάνουν το
στοιχείο να φαίνεται μεγαλύτερο ως προς το μήκος και στην δεύτερη ως προς το ύψος (χαμηλοτάβανοι χώροι).Εάν είμαστε λίγο επιφυλακτικοί σε ότι αφορά τις ρίγες στο σαλόνι, δεν έχουμε παρά να ξεγελάσουμε το βλέμμα και να δημιουργήσουμε ρίγες με κουρτίνες δύο χρωμάτων. Όπως στη φωτογραφία παρακάτω.

Οι πλαϊνές κουρτίνες έχουν κόκκινο χρώμα καθώς και αυτές μικρότερου πλάτους που βρίσκονται στη μέση και οι ενδιάμεσες είναι λευκές. Έτσι έχετε ρίγες χωρίς μεγάλο ρίσκο. Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε κόκκινο με άσπρο στο σπίτι σας, εσείς επιλέγετε όποια χρώματα θέλετε αρκεί να υπάρχει αρμονία με τις αποχρώσεις των επίπλων σας.
Ρίγες και στο μπάνιο!! Όχι καλέ, μην φανταστείτε πως υπάρχουν ριγέ μπιντέδες, μπανιέρες, λεκάνες και νιπτήρες, μία ριγέ κουρτίνα μπάνιου θα βάλετε και αμέσως ο χώρος θα αλλάξει!! Σε περίπτωση που βρείτε και ίδια χαλάκια, τότε το αποτέλεσμα θα απογειώσει το χώρο του μπάνιου.

Τέλος για τους πιο τολμηρούς κράτησα το συνδυασμό ριγέ με floral.


Είναι συνδυασμός που εάν τον προτιμήσετε θα πρέπει να βρίσκεται σε μικρά αντικείμενα όπως στην εικόνα: τα μαξιλάρια. Είναι ίδιες οι αποχρώσεις των ριγέ -  floral και έτσι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
Προτείνω χρώμα και τόλμη!!Βάλτε χρώμα στη ζωή σας!!Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: