Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Η πρώτη ματιά είναι αυτή που διαμορφώνουμε εντύπωση για ένα σπίτι...Άρα η είσοδος είναι η πιο σημαντική κάποιες φορές...Η ιδέα του να διακοσμήσουμε την είσοδό μας, δεν είναι και τόσο εύκολη αλλά ούτε και τόσο δύσκολη!!Έχω ξαναπεί πως δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ας ξεκινήσω κατ' αρχήν με το ύφος που θέλουμε να έχει το χωλ που ακολουθεί μετά την είσοδό μας στην κατοικία...Κατ' αρχήν, δεν υπάρχει κανείς λόγος να έχει το ίδιο ύφος με αυτό που ακολουθεί στους υπόλοιπους χώρους...Σε περίπτωση που είναι μικρός και στενός ο χώρος, να του βάλουμε αντικείμενα που να τον μεγαλώνουν...Στην περίπτωση που δεν υπάρχει φυσικός φωτισμός είναι απαραίτητο να βάλουμε τεχνητό και να χρησιμοποιήσουμε ανοιχτά χρώματα στους τοίχους...Επίσης να τοποθετήσουμε έναν καθρέφτη, για μία τελευταία ματιά πριν βγούμε από το σπίτι μας.Καλό θα ήταν να υπάρχει και μία κρεμάστρα ή ένας καλόγερος για να κρεμάμε τα πανωφόρια μας.
Οι παρακάτω προτάσεις θα σας δώσουν μία μικρή ιδέα του τι μπορείτε να φτιάξετε...
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε μεγάλα μεταλλικά λουλούδια στον τοίχο, που θα μπορούσαν να κατασκευαστούν από αλουμίνια κουτάκια αναψυκτικών...υπάρχει ένακαναπεδάκι για να κάθεστε και να βγάζετε τα παπούτσια. Επίσης απένταντι υπάρχει ένα έπιπλο (φαίνεται λίγο, δεξιά στη φωτογραφία) που θα μπορούσε να είναι μία παπουτσοθήκη.
Με πιο coyntry διάθεση...υπάρχει ένας αυτοσχέδιος καναπές, κρεμάστρες και συρτάρια ώστε να
τοποθετείτε τα παπούτσια...


Όσοι παρακολουθείτε το blog θα ξέρετε πως τα αγαπημένα μου αφορούν την ανακύκλωση, ότι κι αν αφορά αυτή. Παραπάνω βλέπουμε την χρησιμότητα των συρταριών ή θα μπορούσαν να είναι και καφάσια ξύλινα κυρίως, που θα τοποθετούνταν στον τοίχο της εισόδου και με μερικά μικροαντικείμενα θα έδιναν έναν πιο ανάλαφρο τόνο. Παρακάτω βλέπουμε έπιπλα που έχει εφαρμοστεί η μέθοδος decoupage και έχουν γίνει αγνώριστα!!Είναι πραγματικά έργα τέχνης και αξίζουν μία θέση στο χωλ.

Είναι μία ιδέα που εγώ θα χρησιμοποιούσα στο σπίτι μου με μεγάλη άνεση. Είναι από ανακυκλωμένα έπιπλα - επαναχρησιμοποιούμενα.
Η πόρτα με μία άλλη χρήση...η συγκεκριμένη δεν είναι καν βαμμένη!!
Το αγάπησα!!Ένα βαρέλι μεταλλικό που έγινε κάθισμα. Θα ήταν τέλειο για ένα φοιτητικό σπίτι ή ακόμη και για minimal χώρους....
Μπορείτε να φτιάξετε ότι θέλετε και να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, μόνο εάν πειραματιστείτε...Προσπαθήστε!!Εάν πάλι δεν τα καταφέρετε, πείτε την ιδέα σας σε έναν ειδικό και σίγουρα θα την υλοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...


Δεν υπάρχουν σχόλια: