Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΞΗ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ

   Από 1η Μάρτη τυπικά έχουμε μπει τυπικά τουλάχιστον στην τροχιά της άνοιξης και ότι αυτή φέρνει μαζί της : Ανανέωση, αναζωογόνηση, θετική διάθεση και άλλα πολλά. Υπαίτιος  είναι ο ήλιος και με τη σειρά επιφέρει η αύξηση της θερμοκρασίας.
Η Σαρακοστή είναι μία προετοιμασία για να δεχτούμε το Άγιο Πάσχα όπου μέσα σε αυτές τις σαράντα μέρες θα ανανεωθούμε οι ίδιοι μα και θα ανανεώσουμε το σπίτι μας. Συνήθως ξεκινάμε με το βάψιμο του σπιτιού κατόπιν διακοσμούμε το σπίτι διαφορετικά και τέλος διαμορφώνουμε τον κήπο για να δεχτεί τα νέα φυτά.
Βάψιμο κατοικίας: Γίνεται για να ανανεώσουμε το χώρο και να ξεφορτωθούμε επιτέλους την ενδεχόμενη καπνιά και την μούχλα από τους τοίχους ,γιατί το χειμώνα τα σπίτια δεν αερίζονται σωστά. Πρότασή μου είναι να δώσετε χρώμα στους τοίχους. Υπάρχουν στην αγορά χρώματα που εφαρμόζονται με μία στρώση βαφής στην επιφάνεια, άρα ξοδεύετε λιγότερο χρόνο και κερδίζετε περισσότερα χρήματα. Επίσης  προφυλλάσουν  από την υγρασία (που δημιουργεί μούχλα), έχουν καλή εφαρμογή και φυσικά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Γνώμη μου είναι, να επιλέξετε παστέλ χρώματα που συνδυάζονται με όλους τους χρωματικούς τόνους των επίπλων αλλά και των κουρτινών.
 
Ανανέωση επίπλωσης : Λόγω των οικονομικών θεμάτων που ο καθένας από εμάς βιώνει, εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε κάποια έπιπλα, μπορείτε με μερικά έξυπνα κόλπα να ανανεώσετε το χώρο. Κατ’ αρχήν αλλάξτε τη θέση των επίπλων, εάν αυτό επιτρέπεται! Κατόπιν βάλτε μερικά χρωματιστά ριχτάρια ή μαξιλάρια ή ένας καλός συνδυασμός των δύο στους κατάλληλους χρωματικούς τόνους θα σας δώσει ένα ωραίο αποτέλεσμα. Ψάξτε επίσης σε πατάρια, αποθήκες, υπόγεια να βρείτε, μήπως υπάρχει κάποιο ξεχασμένο έπιπλο το οποίο μπορείτε να βάψετε σε οποιοδήποτε χρώμα της αρεσκείας  σας και να το ξαναχρησιμοποιήσετε. Δεν πετάμε τίποτα!
Βάλτε λουλούδια παντού κυρίως αληθινά και όχι πλαστικά ή αποξηραμένα. Άνοιξη έρχεται και η φύση είναι στα καλύτερά της!
Μία καλή ιδέα για ανανέωση είναι η αλλαγή κουρτινών. Μην σκεφτείτε πως θα ξοδέψετε μία μικρή περιουσία για την αλλαγή τους… Υπάρχουν καταστήματα  που έχουν ωραιότατα ρετάλια, που τα πουλούν σε εξευτελιστικές τιμές και τις περισσότερες φορές σας τα δίνουν και έτοιμες ραμμένες κουρτίνες. Οι λαϊκές αγορές είναι άλλη μία καλή πηγή ωραίων, οικονομικών και ραμμένων κουρτινών.
Κήπος ή μπαλκόνι: Την άνοιξη η φύση είναι στα καλύτερά της! Εκμεταλλευτείτε το και αγοράστε μερικές γλάστρες για να φυτέψετε λουλούδια! Σε λιγότερο από ένα μήνα το μπαλκόνι ή ο κήπος θα είναι ανθισμένος και κάθε φορά που θα το/τον βλέπετε θα αλλάζει η διάθεσή σας αλλά θα νιώθετε και την ικανοποίηση πως το αποτέλεσμα προήλθε από τη δική σας προσπάθεια.
 
Tips: Ανανέωση σημαίνει επίσης πως πετάω ότι δεν χρειάζομαι! Πετάξτε την περίεργη διάθεση που δημιουργεί ο χειμώνας και ανανεωθείτε φορώντας το πιο φωτεινό χαμόγελο που διαθέτετε!!

Ε. Γεωργιάδου
πτυχ. Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: