Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ...ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ!(ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ)

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ
Η διακόσμηση του σπιτιού για τις γιορτές είναι κάτι εύκολο και δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!
Ένα στεφάνι που μπορούμε να το τοποθετήσουμε στην πόρτα εισόδου της κατοικίας μας ή σε κάποιο τοίχο μέσα στο σπίτι και ένα καλάθι που θα τοποθετήσουμε τα αυγά ή κάποια διακοσμητικά, είναι οι κατασκευές που θα δείξουμε  πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι, με ελάχιστα χρήματα και πολύ προσωπική φαντασία.
Πασχαλινό στεφάνι
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι κληματαριές (όσες θέλουμε, ανάλογα  με το πόσο μεγάλο θέλουμε να είναι το στεφάνι), διακοσμητικά κορδόνια, διακοσμητικά παιχνίδια ή στολίδια και μία κορδέλα.
Ξεκινώντας,  πλέκουμε τις κληματαριές σε στεφάνι και επειδή είναι η περίοδος που κλαδεύουν τα αμπέλια,  θα βρείτε σχετικά εύκολα. Σε περίπτωση που δεν
βρείτε, υπάρχουν έτοιμα πλεγμένα στεφάνια στην αγορά και πωλούνται πολύ φθηνά. Στη συνέχεια, θα πλέξουμε το κορδόνι χιαστή πάνω στις κληματαριές και στο τελείωμα, θα το δέσουμε σε έναν ωραίο φιόγκο. Το επόμενο βήμα, είναι να τοποθετήσουμε όσα διακοσμητικά στολίδια θέλουμε πάνω στο στεφάνι, αρκεί να κρατήσουμε μία ισορροπία για να μην βαρύνει πολύ και δεν μπορέσουμε να το κρεμάσουμε. Προσοχή (!), τα στολίδια να μην είναι βαριά!
Τέλος, τοποθετούμε μία φαρδιά κορδέλα της αρεσκείας μας στην κορυφή του στεφανιού (εκεί απ’ όπου θα το κρεμάσουμε) και τη δένουμε έναν συμμετρικό φιόγκο. Εάν θέλετε μπορείτε να δέσετε και πάνω από μία κορδέλες δίνοντας έμφαση σε αυτό το σημείο.
Καλαθάκι για τα αυγά 
Στην περίπτωση του καλαθιού τα υλικά είναι λίγα και απλά! Θα χρειαστούμε ένα καλαθάκι (όποιου μεγέθους θέλουμε!), χαρτί γκοφρέ σε όποιο χρώμα μας αρέσει, κορδόνι χρωματιστό ή κορδέλα και μερικά διακοσμητικά στολίδια.
Η κατασκευή αυτή είναι πολύ εύκολη και διαρκεί μερικά λεπτά. Ξεκινάμε με την κοπή του χαρτιού. Όπως είναι διπλωμένο το γκοφρέ χαρτί, κόβουμε ένα μέρος του, περίπου το 1/3 του μεγέθους του και θα χρησιμοποιήσουμε το μικρό κομμάτι. Εάν το καλάθι μας είναι μεγάλο θα χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο κομμάτι. Κατόπιν, ανοίγουμε το χαρτί μας και το τσαλακώνουμε. Έπειτα το ανοίγουμε και το τοποθετούμε κυκλικά γύρω από το καλάθι γυρίζοντας τις άκρες προς τα έξω. Έπειτα πλέκουμε το κορδόνι γύρω από το καλαθάκι και το δένουμε φιόγκο στο τελείωμά του. Σε περίπτωση που δεν έχει το καλαθάκι χειρολαβή τότε δένουμε το κορδόνι γύρω  - γύρω από το καλαθάκι. Εάν θέλουμε τοποθετούμε τα διακοσμητικά πάνω στο καλάθι ή γύρω  ή μέσα σε αυτό μαζί με τα αυγά.
Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο και σαφώς καλύτερο από ένα απλό καλάθι!
Tips: Σε ότι αφορά τα στολίδια και στις δύο κατασκευές είναι δική σας η απόφαση για τον αριθμό που θα επιλέξετε. Σε ότι αφορά τις κορδέλες και τα κορδόνια: για το στεφάνι χρειάστηκα δύο (2) μέτρα κορδόνι και ένα (1) μέτρο κορδέλα και για το καλαθάκι μόνο ένα (1) μέτρο κορδόνι. Φτιάξτε τα , και διασκεδάστε το! Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: