Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Boho style deco!


Αυτό κι αν είναι «φαντασία στη διακόσμηση»! Γιατί; Μα γιατί μπορούμε να «παντρέψουμε» ότι θέλουμε, όσο θέλουμε και σε ότι χρώμα θέλουμε. Μπορούμε να συνδυάσουμε αντικείμενα παλιά, με καινούρια, από οποιοδήποτε υλικό, σε οποιοδήποτε χρώμα. Τα διακοσμητικά μπορούμε να τα βρούμε παντού, ξεκινώντας από ένα παλαιοπωλείο και καταλήγοντας στην αποθήκη της γιαγιάς. 
 
Το boho είναι το ύφος της διακόσμησης που μπορούμε εύκολα να ανακυκλώσουμε όλα τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι. Στους τοίχους μπορούμε να τοποθετήσουμε μία ταπετσαρία σε οποιοδήποτε σχέδιο και χρώμα ακόμη και floral. Εάν ξέρουμε εκ των προτέρων,  πως θα τοποθετήσουμε ριχτάρια  με έντονα χρώματα  ή τα μαξιλάρια σε έντονα σχέδια και χρώματα ή άλλα έντονα διακοσμητικά στοιχεία, καλό θα είναι η ταπετσαρία να έχει παστέλ χρώματα. Θυμάστε ταπετσαρίες της δεκατίας του ’70; Αυτές είναι ιδανικές!  Κατόπιν τοποθετούμε έπιπλα,  κυρίως παλιά, από παλαιοπωλεία της περιοχής ή τα παλαιά της μαμάς ή της γιαγιάς,  εάν τα κληρονομήσαμε και μένουν στο υπόγειο ανεκμετάλλευτα. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ομοιοχρωμία στο ξύλο των επίπλων… αυτό τα κάνει πιο γοητευτικά! Επίσης τα μαξιλάρια , τα ριχτάρια και κάθε είδους κλινοσκεπάσματα απαιτείτε έντονα χρώματα και σχέδια, καθώς και διαφορετικές υφές. Μπορούν να είναι ακόμη και ethnic ! Κάθε είδους βαζάκια, τασάκια, μπολάκια, κηροπήγια, φωτιστικά, καθρέφτες,  μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Φυσικά must για το φωτισμό, είναι οι πολυέλαιοι.
 
Σε περίπτωση που έχετε είδη ένα σαλόνι που έχει πιο μοντέρνα έπιπλα και θέλετε να προσθέσετε πινελιές από boho style, τότε δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε μία παλιά πολυθρόνα, ένα εξίσου παλιό τραπεζάκι με ένα σεμέν της γιαγιάς πάνω και για να ολοκληρώσετε , τοποθετήστε μαξιλάρια σε έντονα σχέδια και χρώματα. Οι πιο τολμηροί, μπορείτε να τοποθετήσετε στον καναπέ ένα ethnic ριχτάρι. 
Το παλιό κρεβάτι που μόλις θυμηθήκατε πως κάπου υπάρχει στο πατρικό σας, είναι και ΠΑΛΙ ΧΡΗΣΙΜΟ! Είπαμε, ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
 
Έχουμε τη δυνατότητα να το βάψουμε, να αλλάξουμε το στρώμα και να το ξαναχρησιμοποιήσουμε! Μία καλή πρόταση, είναι να βάψουμε τις λεπτομέρειές του ή τα σκαλίσματα (αν υπάρχουν) σε μεταλλικό χρώμα. Το πιο βασικό είναι να εναποθέσουμε στο κρεβάτι μία σειρά από μαξιλάρια με έντονα μοτίβα και διαφορετικές υφές.
 
Επίσης μία επίσκεψη στην προίκα της μαμάς είναι καλό να γίνει, γιατί κάτι πλεκτό θα υπάρχει καθώς και κάτι με κρόσσια ή έντονα floral. Βγάλτε τα από το μπαούλο και δώστε το δικό σας boho χαρακτήρα στο χώρο. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!




Tips: Να θυμάστε πως είναι Bohemian style, οπότε το απροσδόκητο αποτέλεσμα είναι εφάμιλλο της επιτυχίας!!!

Ε. Γεωργιάδου
πτυχ. Πολιτικός Μηχανικός

2 σχόλια:

Mariela είπε...

Πολύ ωραίες ιδέες.... και πρακτικές!!

energythink είπε...

Mariela σε ευχαριστώ πολύ!