Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ


Το καλοκαίρι είναι εποχή με τις περισσότερες εκδηλώσεις: γάμους, βαπτίσεις, ρομαντικά δείπνα, προσκλήσεις για φαγητό κλπ. Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με το πώς θα στρώσετε ένα τραπέζι για ρομαντικό δείπνο ,στο μπαλκόνι ή μέσα στο σπίτι και το γαμήλιο τραπέζι. 
Ρομαντικό δείπνο
Η φωτογραφία ικανοποιεί τη φαντασία κάθε ρομαντικού ανθρώπου! Όμως είναι λίγο δύσκολο να γίνει πραγματικότητα, γιατί οι συνθήκες μπορεί να μην το επιτρέπουν. Έτσι, θα σας δώσω μερικές λύσεις ώστε να φτάσετε στο αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
Η διαδικασία για το στρώσιμο ενός τραπεζιού μπορεί να ακολουθήσει τα εξής βήματα:
Βήμα 1 : Εάν έχετε αποφασίσει να διοργανώσετε το δείπνο στο μπαλκόνι, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε από την απομάκρυνση των εντόμων και των ζωυφίων. Αφού απαλλαγείτε από αυτά θα τοποθετήσετε το τραπέζι έτσι ώστε να μπορείτε να κινηθείτε με άνεση. Κατόπιν θα το στρώσετε με ένα καθαρό και καλοσιδερωμένο , ανοιχτόχρωμο τραπεζομάντιλο.  
Βήμα 2.  Στη συνέχεια,  θα τοποθετήσετε κάποια διακοσμητική σύνθεση με λουλούδια που θα προέρχονται από τον κήπο σας… σε περίπτωση που δεν έχετε λουλούδια, τότε θα βάλετε κεριά. Εάν θέλετε μπορείτε να έχετε πάνω στο τραπέζι και τα δύο.              
Βήμα 3 . Έπειτα τοποθετήστε το σερβίτσιο, τα ποτήρια (διαφορετικό για το κρασί και διαφορετικό για το νερό) και τις υφασμάτινες πετσέτες. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν, τότε θα τοποθετήσετε χρωματιστές χαρτοπετσέτες. Προσπαθήστε να υπάρχει ομοιοχρωμία και όχι πολυχρωμία. Μην βάλετε πολλά αντικείμενα διακόσμησης, εάν το τραπέζι σας είναι μικρού ή μεσαίου μεγέθους. 

 
Tips:  Τα πάντα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα τραπέζι, γι’ αυτό απαιτείται όλα να είναι αρμονικά και όμορφα.

 
Οι καρέκλες είναι επίσης σημαντικές και μπορείτε να τις διακοσμήσετε, με ένα ύφασμα και μία κορδέλα ή μία κορδέλα μόνο. 
Γαμήλιο τραπέζι
Το γαμήλιο τραπέζι είναι το πιο ιδιαίτερο τραπέζι,  γιατί πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές στιγμές δύο ανθρώπων.  Αυτό που θα είναι απαραίτητο να αποφασίσετε πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε είναι τα χρώματα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Τα καλοκαιρινά χρώματα είναι οι τόνοι του πράσινου, του γαλάζιου (εάν πρόκειται για νησί), το μπεζ, το ανοιχτό μωβ, ροζ τριανταφυλλί, το κίτρινο  και όσα όποιο επιθυμείτε.
 Έπειτα, θα αποφασίσετε τους χρωματικούς τόνους του τραπεζομάντιλου. Μία ασφαλής λύση είναι το ζαχαρί ή το λευκό. Κατόπιν στην πρόσοψη του τραπεζιού μπορείτε να τοποθετήσετε μεγάλους χρωματιστούς φιόγκους ή μία μικρή σύνθεση με κάποιο καλοκαιρινό θέμα. 
Μπορεί όμως να επιθυμείτε το τραπέζι, πιο απλό. Έτσι, μπορείτε να τοποθετήσετε μία σύνθεση από γυαλί που θα έχει μέσα κερί και αυτομάτως δημιουργείται ρομαντική ατμόσφαιρα. Απαραίτητη είναι μία σύνθεση με λουλούδια στο τραπέζι του ζευγαριού. Οι καρέκλες μπορούν να επενδυθούν με ύφασμα και μία κορδέλα ή σκέτη κορδέλα με κάποιο διακοσμητικό, στους ίδιους χρωματικούς τόνους των διακοσμητικών στοιχείων που υπάρχουν στο τραπέζι. Έπειτα θα τοποθετηθούν τα μαχαιροπίρουνα, τα σερβίτσια και τα ποτήρια.
Το τραπέζι του γάμου είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο τραπέζι,  γι’ αυτό καλό θα ήταν εάν αποφασίσετε να το φτιάξετε μόνοι, χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού, είναι  απαραίτητο να μοιραστείτε τις σκέψεις σας με κάποιο συγγενικό πρόσωπο,  που θα ξέρει τι ακριβώς θέλετε να κάνετε. Θα είναι πολύτιμη η βοήθειά του.
Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

Eri είπε...

Μα τι υπέροχες προτάσεις! ευχαριστουμε!
Φιλιά πολλά!

energythink είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ Ε. για τα καλά σου λόγια!!Φιλιά Πολλά και καλή συνέχεια και σε εσένα!!!!!!!