Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα μικρά διαμερίσματα ήταν πάντα must και τα προτιμούσαν κυρίως άνθρωποι που ήταν εργένηδες/εργένισσες ή φοιτητές. Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο πολλοί άνθρωποι αφήνουν τα μεγάλα διαμερίσματα και πηγαίνουν να ζήσουν σε μικρότερα. Στο χώρο του real estate τα μικρά διαμερίσματα έχουν την τιμητική τους είτε γιατί έχουν λιγότερα έξοδα, είτε γιατί η τιμή αγοράς τους είναι χαμηλότερη. Για όλους τους παραπάνω  λόγους «το μικρό είναι πιο βολικό». Υπάρχει όμως ένα θέμα: «πως θα διαμορφώσω ένα μικρό χώρο ώστε να είναι άνετος και βολικός;». Εύκολα!
Οι μικροί χώροι μπορούν να γίνουν άνετοι, εύχρηστοι και λειτουργικοί εάν σκεφτείτε σωστά: δηλαδή θα σκεφτείτε ποια είναι τα έπιπλα που χρειάζομαι και πόσοι άνθρωποι θα τα χρησιμοποιούν(;), έπειτα μπορώ να κάνω το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος; Βεβαίως και μπορείτε να κάνετε το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, αποφεύγοντας να σκούρα χρώματα στους τοίχους και τα σκούρα υφάσματα στα έπιπλα. Φροντίστε τα έπιπλα να έχουν πολλαπλές χρήσεις, πχ ένας καναπές να γίνεται κρεβάτι ή να έχει αποθηκευτικό χώρο στο κάτω μέρος. Επίσης ένα τραπέζι φαγητού θα μπορούσε να χρησιμοποιείται σαν γραφείο. 
Προτιμήστε συνθέσεις αντί για μεμονωμένα έπιπλα. Αυτές θα σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε τα πράγματά σας πιο εύκολα και εξασφαλίζουν περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους. 
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε πόσο εύκολα ένα κρεβάτι μπορεί να
αποθηκεύσει βιβλία και cd στο κάτω μέρος του ή γύρω από αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε μία βιβλιοθήκη.
Το μεγαλύτερο θέμα το αντιμετωπίζουν τα παιδιά, διότι ένα μικρό δωμάτιο δεν τους δίνει τη δυνατότητα της αυτονομίας και έτσι συναντάμε μαθητές να διαβάζουν στο τραπέζι της κουζίνας. Εκεί έρχεται και πάλι η λύση της σύνθεσης (κρεβάτι – γραφείο – βιβλιοθήκη) που εξασφαλίζει την αυτονομία , την ανεξαρτησία και την ησυχία του μαθητή.
Ακόμη κι ένα μικρό μπάνιο μπορεί να γίνει λειτουργικό και άνετο εάν σκεφτούμε σωστά. Δηλαδή να κόψουμε τα περιττά πράγματα που έχουμε μέσα σε αυτό και να σκεφτούμε πρακτικά. Μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα μονόφυλλη ντουλάπα περίπου 30 εκ. πλάτος ,  βάθος 40 εκ. και ύψος όσο θέλουμε  που θα την χρησιμοποιήσουμε για να βάλουμε τα πράγματά μας. Ακόμη προτιμήστε το νιπτήρα με έπιπλο, έτσι ώστε να τοποθετήσετε στο κάτω μέρος τα πράγματα που θέλετε.
Τελικά,  τίποτα δεν είναι μικρό. Απλά θα κάνετε το χώρο λειτουργικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: