Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ (ΜΕΡΟΣ Ι)

Πολλές φορές σκέφτομαι πόσα πράγματα έχουμε στο σπίτι που δεν τα χρησιμοποιούμε αλλά δεν τα πετάμε γιατί πιστεύουμε πως κάποια στιγμή θα μας φανούν χρήσιμα. Ένα από αυτά είναι και οι παλέτες που έχουμε από κάποια μεταφορά που κάναμε και πιστεύουμε πως είναι άχρηστες αλλά τις κρατάμε στο σπίτι. ΤΩΡΑ, θα γίνουν χρήσιμες!!Πως? Με μερικές πολύ ωραίες κατασκευές που θα σας εξηγήσω  πως μπορείτε να φτιάξετε με τα ίδια σας τα χεράκια και θα σας στοιχίσουν το πολύ 30 €, η πιο ακριβή. Εάν δεν έχετε παλέτες στο σπίτι μπορείτε να ζητήσετε από μία μεταφορική εταιρεία να σας δώσουν ή στη χειρότερη περίπτωση να τις αγοράσετε... Δεν στοιχίζουν πάνω από 5 € η καθεμιά (και πολύ είπα!!).
Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε κατασκευή θα πρέπει να επεξεργαστείτε τις παλέτες. Θα τις τρίψετε με γυαλόχαρτο και κατόπιν θα τις περάσετε με ένα βερνίκι ξύλου. Κατόπιν μπορείτε να τις βάψετε με ειδικό χρώμα για ξύλα σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμείτε.


Για να κατασκευάσετε το τραπεζάκι τις φωτογραφίας το μόνο που χρειάζεστε, πέρα από τις παλέτες, είναι τέσσερις ρόδες για να μπορείτε να το μεταφέρετε. Εάν θέλετε να το έχετε σταθερό και θέλετε περισσότερο ύψος τότε θα χρησιμοποιήσετε δύο παλέτες.

Ο πίνακας που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία δεν είναι τίποτα άλλο από μία παλέτα, όπου έχει τοποθετηθεί στον τοίχο και πάνω του έχουν ζωγραφίσει κλωνάρια από λουλούδια και έχουν τοποθετήσει μικρές λούτρινες φούντες, που
τις βρίσκουμε σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο, και έχουν δημιουργήσει 3D εικόνα στον πίνακα. Εάν θέλετε να γίνει πιο πρωτότυπο,  μπορείτε να βάλετε αληθινά ξερά κλωνάρια και αποξηραμένα λουλούδια.
Επίσης, για μία Minimal άποψη μπορείτε να κατασκευάσετε ένα ανάκλιντρο από παλέτες για το μπαλκόνι σας. Για την κατασκευή αυτή, θα χρειαστείτε τέσσερις παλέτες που θα τις συνδέσετε μεταξύ τους με μεταλλικά ελάσματα και ένα μαξιλάρι όπου θα το ράψετε μόνοι σας, με παλιά υφάσματα ώστε να φαίνεται σαν patch work  και μέσα θα βάλετε κομμάτια αφρολέξ που πουλούν στο εμπόριο.

Επίσης με παλέτες μπορείτε να κατασκευάσετε κρεμάστρες, ράφια, έπιπλο για την τηλεόραση και πολλά άλλα… Αυτό που θέλω να τονίσω ,είναι πως η μόδα φορά  έντονα χρώματα, γι’ αυτό βάλτε τα στη ζωή σας βάφοντας τις δημιουργίες σας σε έντονες αποχρώσεις. Η εικόνες που δημιοργούμε στους χώρους μας θέλουν χρώμα…

Εάν αυτό που θα φτιάξετε το δημιουργήσετε με αγάπη, τότε η επιτυχία είναι σίγουρη!!Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: