Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

10 ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

1. Το ethnic επιστρέφει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού. Σε έπιπλα, φωτιστικά, διακοσμητικά, χαλιά, μαξιλάρια σε έντονα και μεγάλα σχέδια. Μην το φοβηθείτε, αν το τοποθετηθεί σωστά σε μικρές και διακριτικές λεπτομέρειες. Αν πάλι αποφασίσετε να δώσετε αυτό το ύφος σε όλο το σπίτι σας, τότε καλό θα ήταν να κινηθείτε σε πιο ήπιους χρωματικούς τόνους στους τοίχους.
2. Οι χρωματικοί τόνοι που προτείνουν οι σχεδιαστές είναι κοινή για fasion μόδα και interior design. Το μπλέ σε όλες τους τις αποχρώσεις έχει την τιμητική του (γαλάζιο, μπλε του Αιγαίου, τιρκουάζ κά). Το δαμασκηνί και το μώβ - λιλά είναι μόδα, καθώς το πράσινο και το κόκκινο. Τα πιο safe μπεζ είναι ιδανικά για αυτούς που θέλουν να έχουν έντονες λεπτομέρειες.
3. Το shic άσπρο μαύρο με μερικές πινελιές χρώματος!!!
 4. Μεγάλα γεωμετρικά σχέδια σε χαλιά, τοίχους, πλακάκια δαπέδου και τοίχου για μπάνιο και
κουζίνα. Επιστροφή στη δεκατία '70.
5. Animal print σε χαλιά, μαξιλάρια αλλά και έπιπλα!!!Προσοχή στην υπερβολή γιατί θα φαίνεται βουκολικό...

6. Έντονα Floral στα έπιπλα και πιο ήπια στους τοίχους...μην το λυπηθείτε αν είναι επιλογή σας, αρκεί να μην αγγίζει την υπερβολή και η λεπτομέρεια γίνει...σύνολο!!!
7. Βελούδινα υφάσματα στα έπιπλα ώστε να προσδίδουν στο χώρο ζεστασιά. Βελούδο επιλέγουμε και στις κουρτίνες ώστε να δώσουμε μία retro νότα.
8. Ακρυλικά έπιπλα ή κατασκευασμένα από plexy glass είναι αυτά που θα δώσουν αφαιρετικό χαρακτήρα στο χώρο.
9. Retro που το αγαπώ και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Ίσως γιατί σε ένα τέτοιο σπίτι πέρασα τα παιδικά μου χρόνια. Για δεύτερη συνεχή χρονιά έχει την τιμητική του. Πιστεύω πως τις δεκαετίες '60 και '70 οι σχεδιαστές επίπλων διέπρεψαν και έκαναν το έπιπλο μόδα, μα παράλληλα και χρηστικό.
Δεν έχω λόγια για την παραπάνω σύνθεση...είναι οι προαναφερόμενες δεκαετίες μαζεμένες σε μία σύνθεση.
10. Τα φωτιστικά είναι αυτά που πολλές φορές κάνουν το σύνολο του χώρου να φαίνεται διαφορετικό και ξεχωριστό... 
Ήταν οι 10 τάσεις τις διακόσμησης μέσα από τα δικά μου μάτια.... 
Πολλές φορές καλό είναι να κάνουμε φέρνουμε τη μόδα στα μέτρα μας παρά να την υπηρετούμε πιστά...Γι' αυτό να ξέρετε πως μόδα είναι, αυτό που μας αρέσει και μας ταιριάζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: