Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Οι μέρες που απέμειναν για τα Χριστούγεννα είναι ελάχιστες και οι περισσότεροι κινούμαστε μέσα στο κλίμα των ημερών. Στο μυαλό μας έρχεται το γιορτινό τραπέζι και αυτό που μπορώ να κάνω για εσάς, είναι μερικές προτάσεις για να είναι όμορφο και shick-άτο!
Στην περίπτωσή μας το μέγεθος και το υλικό είναι τελείως αδιάφορο...όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, το τραπέζι είναι απλοϊκό και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι πετσέτες και οι χριστουγεννιάτικες μωβ μπάλες που βρίσκονται στο τραπέζι. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ίδιες ή παρόμοιες μπάλες με ελάχιστο κόστος.
Για αυτούς που επιμένουν στα κόκκινα, που είναι safe, μπορούν να προσθέσουν κεριά με χρυσές λεπτομέρειες ή όπως βλέπετε στη φωτογραφία να φτιάξουν μία σύνθεση από κλαδιά ή αποξηραμένα κλαδιά και κουκουνάρια. Ρίξτε και λίγη χρυσόσκονη, κάνει τα πάντα πιο μαγικά!! ;))
Για το γιορτινό τραπέζι δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!!Εφόσον δεν έχετε τίποτα στο σπίτι ή αποφασίσατε να κάνετε τελευταία στιγμή να γευματίσετε στο σπίτι σας φιλοξενώντας φίλους ή συγγενείς, αναποδογυρίστε ένα κολωνάτο ποτήρι
βάλτε ένα ρεσό πάνω τους και είναι έτοιμο το τραπέζι. Αυτό που κάνει τη διαφορά σε ένα δείπνο, δεν είναι μόνο η διακόσμηση ή το φαγητό αλλά και οι μυρωδιές που μας ταξιδεύουν. Για αυτό θα μπορούσατε να τοποθετήσετε μερικά ξύλα κανέλλας, ένα μοσχοκάρυδο, αστεροειδή γλυκάνυσο, αποξηραμένα φρούτα και φυσικά, για μένα το πιο αρωματικό είναι ένα πορτοκάλι πάνω στο οποίο έχουμε βάλει γαρύφαλλα.
Βγάλτε από το πατάρι τα παλιά βάζα και βάλτε μέσα κεριά και ξηρούς καρπούς. Τοποθετήστε τα πάνω στο τραπέζι και αμέσως έχετε elegant  στολισμό.
Φέτος τα Χριστούγεννα, κάνουμε ότι μπορούμε, με ότι έχουμε!!Μην σκεφτείτε πως θα είναι ακριβή μία συμβουλή από έναν ειδικό, είναι λάθος!Ζητήστε την εάν αδυνατείτε να κάνετε κάτι μόνοι...
Εύχομαι να έχουμε καλά Χριστούγεννα με υγεία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: