Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009


ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΩΡΑ!
Γίνονται αναδασώσεις σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που το υπουργείο επιβάλει και καλά κάνει...και μετά τι; Μετά έρχονται τα κοπάδια των αιγοπροβάτων και τα καταστρέφουν, γιατί συνήθως θίγεται η τοπική κτηνοτροφία ή σε άλλη περίπτωση δεν θα ποτίζονται κατά τη θερινή περίοδο και τα δέντρα δεν θα αναπτύσσονται. Έτσι οι αναδασωτέες εκτάσεις θα παραμένουν ως έχουν.
Υπάρχουν περιοχές που κάποιες οργανώσεις - ομάδες που μέσω των Δασαρχείων χαρακτηρίζουν φυτεύσιμες κάποιες περιοχές...και γίνονται οι φυτεύσεις με προσωπική εργασία ομάδων, σχολείων και λοιπών ευσυνείδητων πολιτών...και μετά τι; Έρχονται οι Δήμοι, οι βοσκοί και λοιποί δήθεν ευσυνείδητοι, που θίγονται τα συμφέροντά τους και διαμαρτύρονται και τα δεντράκια μένουν χωρίς φροντίδα.΄Αρα, αναπτύσσονται λίγα...
Σε δασώσεις και αναδασώσεις συμμετέχουμε όλοι. Φροντίζουμε τα δέντρα και μετά τη φύτευση. Τα δέντρα χρειάζονται φροντίδα. Ο καθένας από εμάς ας σκεφτεί πόσο σημαντικό είναι να αναπνέουμε καθαρό αέρα, να μη δημιουργούνται πλημμύρες, να μπορεί να αναπτυχθεί η χλωρίδα και η πανίδα σωστά και άλλα πολλά οφέλη που τα ζούμε και τα βιώνουμε καθημερινά χωρίς να ξέρουμε πως προέρχονται από την ύπαρξη ενός δάσους.
Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή να ενδιαφερθούμε περισσότερο για το σπίτι μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: