Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009


ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!!!!

Επιδοτήσεις=Λίγο χρήμα=Προσωρινές λύσεις(!)
Ανακοινώθηκε λίγο καιρό τώρα πως επιδοτούνται: η αντικατάσταση κουφωμάτων και ηλεκτρικών συσκευών. Σήμερα ανακοινώθηκε πως επιδοτείται, η αλλαγή καυστήρων θέρμανσης, και όλα αυτά στο πλαίσιο του "Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων" (Κ.ΕΝ.Α.Κ.).
Ο τρόπος που αποδίδεται η επιδότηση είναι ο εξής: ο ιδιοκτήτης θα απευθύνεται σε κάποιον εργολάβο ή μηχανικό ο οποίος θα συντάσει μία οικονομοτεχνική μελέτη...έπειτα θα πηγαίνει να την καταθέσει συνοδευόμενη από μία αίτηση, στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Κατόπιν, ο εργολάβος ή ο μηχανικός θα χρηματοδοτεί το έργο και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα του αποδίδονται μέσω του προγράμματος. Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης δε θα συμμετέχει πουθενά. Άρα, θα εμφανίζεται ο κύριος "ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ" και θα παίρνει κάποιες εργολαβίες, οι οποίες δεν ξέρουμε εάν θα εκτελεστούν σύμφωνα με τον κανονισμό, διότι δεν έχει υποθεί τίποτα για ελεγκτικό μηχανισμό σωστής εγκατάστασης (σύμφωνα με τα πρότυπα ISO) και από ποιο φορέα θα υλοποιείται(?).
Πάλι θα κάνουν την εμφάνισή τους οι κύριοι "ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ", οι οποίοι τις περισσότερες φορές, δεν έχουν κατάρτιση...Υπάρχουν και εξιδεικευμένα συνεργεία που κάνουν άριστα τη δουλειά τους, σύμφωνα με τον Ν.3661/2008 που αφορά στον Κ.ΕΝ.Α.Κ. Μήπως θα πρέπει να είμαστε λίγο υποψιασμένοι για όλα όσα γίνονται; Μήπως θα πρέπει πρώτα να ρωτάμε, γιατί υπάρχουν και οι κύριοι "ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ";
Ναι, στην σωστή ενεργειακή απόδοση,
Ναι, στις ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος,
Ναι, σε ενέργειες που βοηθούν τους καταναλωτές να υλοποιήσουν κάποια έργα στις ιδιοκτησίες τους...
Όχι, στους κυρίους "ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ"!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: