Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ Ή ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ?

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΜΠΗ?
Μία βδομάδα πριν, ο δρόμος που διασχίζει την κοιλάδα των Τεμπών ήταν προσπελάσιμος. Την Κυριακή του Θωμά (του άπιστου) τα Τέμπη έκλεισαν...Είναι τυχαίο ή σημαδιακό? Πότε επιτέλους θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα ΠΑΘΕ, με τα τούνελ που θα αποφεύγουμε την υφιστάμενη Εθνική Οδό? Αναπάντητα τα ερωτήματα και οι απορίες εύλογες με τα όσα βίωσα χθες, που χρειάστηκε να φύγω από τη Θεσσαλονίκη και να πάω στη Λάρισα. 
Στα διόδια του Αιγηνίου, δόθηκε από τους υπαλλήλους ένας χάρτης που μου υποδείκνυε ποιες επιλογές παρακαμπτηρίων οδών, έχω...Επέλεξα αυτήν που ξεκινάει από το Ομόλιο και καταλήγει στην 2η είσοδο της Λάρισας κοντά στο Πλατύκαμπο. Μπαίνοντας στον Επαρχιακό αυτό δρόμο, διαπίστωσα πως είναι ένας τοπικός δρόμος που συνδέει τις τοπικές κοινότητες. Πως λοιπόν δίνουν οι υπεύθυνοι στην κυκλοφορία έναν δρόμο χωρίς προδιαγραφές, για τη διέλευση τόσο μεγάλου αριθμού οχημάτων? Πως σκέφτονται αυτοί οι υπεύθυνοι και με ποια κριτήρια δεν αποπερατώνονται τα έργα αποκατάστασης της υφιστάμενης Εθνικής Οδού των Τεμπών?
Για μία χιλιομετρική απόσταση διάρκειας 40' λεπτών, κάνουμε μία έως τρισήμιση ώρες, ανάλογα ποια διαδρομή θα επιλέξουμε μέχρι να ξαναμπούμε στην Εθνική Οδό...
Μήπως θα μπορούσε να μας πει το Υπουργείο πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα της νέας Εθνικής Οδού(αυτής των διαδοχικών σηράγγων)? Τι λέει το χρονοδιάγραμμα? Ψάχνοντας στο διαδίκτυο δεν πήρα απάντηση...Εύχομαι σύντομα να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της υπάρχουσας ΠΑΘΕ στο σημείο των Τεμπών, αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα, γιατί το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά.
Ε.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: