Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟ 2012

Μόλις 22 μέρες μετά το ποδαρικό του 2012, θα δούμε τις τάσεις στη Διακόσμηση για το νέο έτος. 
Το 2012 η τάση είναι εκλεπτυσμένη, φινετσάτη και κομψή με μινιμαλιστική διάθεση και οικολογική. Ο συνδυασμός παλιού και νέου είναι must ώστε να γίνεται ανακύκλωση των αντικειμένων με επαναχρησιμοποίηση. Η άνεση, η ζεστασιά και η πολυτέλεια (με ελαφριές πινελιές) είναι αυτές που κυριαρχούν στο χώρο. 
Τα χρώματα για το 2012 θα είναι τα ουδέτερα και τα πιο γήινα, όπως το μπεζ, το γκρι αλλά και τα πιο ψυχρά όπως το λευκό όπου θα συνδυάζονται με χρυσό, ασημί και άλλα μέταλλα για να δώσουν νότες πολυτέλειας στο χώρο.
Για να διατηρήσετε ένα άνετο περιβάλλον, οι υφές αποτελούν σημαντικό μέρος της διακόσμησης το 2012, ιδιαίτερα σε παχύ, μαλακό πανί. Επιλέξτε υφάσματα και διακόσμηση από μαλλί, μετάξι, τσόχα και βαμβάκι. 

Τα αντικείμενα και τα αξεσουάρ θα έχουν έντονα χρώματα όπως κοκκινοπορτοκαλί, φούξια, μωβ, μπλε, κίτρινο.
Ο συδυασμός  παλαιού και νέου ήταν απαγορευτικός την προηγούμενη δεκαετία. Σήμερα είναι η απόλυτη τάση. Δεν φοβόμαστε να τα συνδυάσουμε!  

Γυάλινες επιφάνειες, καθρέπτες και άλλα λαμπερά υλικά που θα είναι ουσιαστικής σημασίας το 2012, εκτός από τη διακόσμηση  δώστε και τόνους από αυτά τα υλικά. Οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, μια τάση που εμφανίστηκε τα προηγούμενα χρόνια, πήρε έναν πιο σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση του τρέχοντος έτους, προσθέτοντας σε αυτό το κομψό και πολυτελές.
Η κομψότητα είναι ακόμη μία σημαντική τάση...έτσι η ανάμειξη παλαιού και νέου θα δώσει μία νότα ανανέωσης και πολυτέλειας.  

Το μινιμαλιστικό στυλ είναι το αγαπημένο μου και επιστρέφει. Αντί να έχουμε ένα σπίτι γεμάτο έπιπλα χαμηλότερης ποιότητας, ας επενδύσουμε σε μερικά κομψά κομμάτια. Το λίγο είναι πολύ φέτος! 

Η οικολογία μπαίνει δυναμικά στη διακόσμηση του σπιτιού, αφενός γιατί οι τάσεις μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε τα παλιά μας έπιπλα συνδυασμένα με νέα και αφετέρου επιτρέποντάς μας να επενδύουμε σε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. 

Tips : Καλό είναι να μην αντιγράφουμε πιστά τις τάσεις στη διακόσμηση, μα να τις προσαρμόζουμε στα δικά μας δεδομένα.
Ε. Γεωργιάδου
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: