Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011

Home sweet Home είναι σίγουρα η τάση για το σπίτι, το 2011. Επιστροφή σε ότι κάνει το σπίτι μας ζεστό, αρμονικό, ευχάριστο, πιο φωτεινό, πρακτικό, λειτουργικό. Η minimal τάση μας έχει αφήσει χρόνους προ πολλού! Ο καθένας μας θέλει μοντέρνα και λειτουργική εμφάνιση για το σπίτι του, χωρίς να ξοδέψει μία περιουσία για την ανακαίνισή του.
Τώρα πια δεν υπάρχουν κατηγορίες στις τάσεις. Mix and match. 1. Αναμίξτε μορφές, ύφη και στυλ. Οι καλά προσαρμοσμένες αντιθέσεις είναι καλύτερο! Χρησιμοποιήστε αντίκες και νέα έπιπλα. Αξιοποιήστε τους πολυελαίους που ίσως σας άφησε κληρονομιά η γιαγιά και βάλτε τους στο σαλόνι πάνω από μοντέρνα έπιπλα.
2. Ανακύκλωση ΤΩΡΑ! Χρησιμοποιήστε τα παλιά έπιπλα σας μαζί με καινούργια ή δώστε σε ένα κατάστημα για ανακύκλωση αγοράζοντας τα καινούργια σας με κέρδος έως και 1500 ευρώ.
Οι πόρτες που θέλετε να πετάξετε ή που πέταξαν άλλοι, ακόμη και από βιομηχανικούς χώρους μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να δώσουν μία νότα διαφορετικότητας στο χώρο.
3. Οι αποχρώσεις που θα κυριαρχήσουν έχουν ως αφετηρία το ροζ, το μωβ, το πράσινο, το κίτρινο.
4. Σε όλο και περισσότερα σπίτια τοποθετούνται έργα Τέχνης διαμορφώνοντας το χώρο ανάλογα και τονίζοντας τον.
5. Τέλος τα πολλά και μικρά φώτα. Η τάση θέλει ένα φωτιστικό στο κέντρο (ή όπου ταιριάζει) του δωματίου.
6. Βάλτε χρώμα στο μέχρι τώρα λευκό ταβάνι, ανάλογα με τη διακόσμησή σας.
7. Βάλτε έπιπλα με μεταλλικά στοιχεία. Είναι τάση τα τελευταία χρόνια το βιομηχανικό ύφος που τελικά εξελίχθηκε σε διαχρονικό.
8. Μικρά ή μεγάλα ψάθινα και υφαντά έπιπλα είναι μία πολύ καλή και οικονομική λύση. Είναι φθηνά, ελαφριά και πολύ πρακτικά.
9. Στο δάπεδο μπορείτε να τοποθετήσετε φλοκάτες, κουρελούδες, saggy (που μοιάζουν με φλοκάτες) αλλά και δερμάτινα που κυριαρχούν τα τρία τελευταία χρόνια.
10. Τα φυτά μέσα σε ένα χώρο είναι η μεγάλη μου αδυναμία. Βάλτε τα στο σπίτι γιατί χαλαρώνουν και ανανεώνουν την ατμοσφαιρα.

Tips: Καλό είναι να αποφεύγονται οι ακραίες λύσεις σε καναπέδες, τραπεζαρίες και γενικότερα σε έπιπλα που είναι ογκώδη και προσδίδουν άμεσα χαρακτήρα στο χώρο. Διοχετεύουμε τη δημιουργικότητα μας σε αντικείμενα που μπορούν εύκολα να αλλάξουν τις επόμενες χρονιές ώστε ο χώρος να μπορεί με μικρές παρεμβάσεις να γίνει και πάλι σύγχρονος.

Για περαιτέρω ενημέρωση:
Ε. Γεωργιάδου
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: