Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ!!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!
ΒΑΛΕ ΜΑΝΤΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟΣ...
ΕΚΑΤΣΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ...
και πόσες ακόμη παροιμίες μπορούμε να σκεφτούμε πως υπάρχουν για τις πόρτες και τα παράθυρα...το θέμα μας όμως, δεν είναι οι παροιμίες και τα γνωμικά, αλλά το πως θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις δύο ξυλοκατασκευές.
Η ανακύκλωση είναι μέρος της ζωής μας και πλέον ανακυκλώνουμε οτιδήποτε έρθει στα χέρια μας. Έτσι, μπορούμε να ανακυκλώσουμε πόρτες, παντζούρια, παράθυρα,  αφού λόγω του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» , τα ξύλινα κουφώματα αντικαθίστανται από αλουμίνια και συνθετικά. Εμείς, δεν πετάμε τίποτα!! Ανακυκλώνουμε ότι μπορούμε και ανακαινίζουμε το χώρο μας οικολογικά και οικονομικά.
Πως λοιπόν θα αξιοποιήσουμε εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες κάνοντάς τες χρηστικές;Εύκολα!! Μία καλή ιδέα είναι να κατασκευάσουμε ένα διαχωριστικό χώρου, το οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε οπουδήποτε μέσα στο σπίτι, ώστε να κάνει δύο ενιαίους  χώρους, ανεξάρτητους.


Η προεργασία είναι πανεύκολη και χωρίς πολύ δουλειά. Κατ’ αρχήν τρίβουμε τις πόρτες με ένα γυαλόχαρτο και κατόπιν με ειδική μπογιά τις βάφουμε στο χρώμα που θέλουμε. Στη συνέχεια της ενώνουμε με μεντεσέδες και είναι έτοιμο το διαχωριστικό χώρου. Εάν δεν θέλουμε να τις βάψουμε τότε παραλείπουμε το στάδιο του βαψίματος.


Οι παλαιοί στάβλοι και αποθήκες, είχαν μεγάλες ξύλινες πόρτες, οι οποίες μπορούν κάλλιστα να επαναχρησιμοποιηθούν και να τοποθετηθούν μέσα σε ένα χώρο ως διαχωριστικό ή πόρτα. Μία άλλη ιδέα είναι μία πόρτα να την
μεταποιήσουμε σε τραπέζι. Όπως στη φωτογραφία παρακάτω όπου η παλιά πόρτα έγινε τραπεζάκι σαλονιού.Η παραπάνω φωτογραφία μου θύμισε τις πόρτες που είχαν οι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο πήγα. Εύχομαι να είναι ακόμη στη θέση τους και να μην αντικαταστάθηκαν από άλλες πιο καινούριες.
Την εποχή που αντικαθίστανται τα ξύλινα σκίαστρα (παντζούρια) και τα παράθυρα από πιο σύγχρονα από άλλα που έχουν πολύ μικρότερες απώλειες, τα παλιά τα ξαναχρησιμοποιούμε και να φτιάχνουμε παραβάν, ζωγραφίζουμε τα τζάμια τους και τα τοποθετούμε ως πίνακες στους τοίχους ή τα βάφουμε ή τα ζωγραφίζουμε και τα χρησιμοποιούμε κατά βούληση.

Επίσης μπορούμε να βάλουμε στα κενά φωτογραφίες και να κάνουμε ένα κολάζ. Υπάρχουν χιλιάδες ιδέες για να γίνει ένα αντικείμενο παλιό, ξανά χρήσιμο, αρκεί να υπάρχει διάθεση και λίγος χρόνος.
Επιχειρήστε το και Καλή επιτυχία!!
Σημείωση: οι φωτογραφίες αλιεύθηκαν από το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: