Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

Τα Χριστούγεννα είναι σχετικά κοντά και έτσι αποφάσισα να σας δείξω ένα εύκολο και οικονομικό Χριστουγεννιάτικο στεφάνι για να στολίσετε είτε την πόρτα εισόδου του σπιτιού σας, είτε κάποιον άλλο χώρο. Είναι σχετικά εύκολο και χρησιμοποίησα υλικά που τα βρίσκουμε παντού.

Πρόκειται για το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι που βλέπετε στη φωτογραφία (αριστερά). Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι κοινότυπα και μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά εμπορικά καταστήματα. Ο χρόνος που ανάλωσα για να το φτιάξω ήταν μία ώρα περίπου.


Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι:
Ένα κομμάτι φελιζόλ διαστάσεων 
0,70μ x 0,70μ, ένα σφουγγάρι σε φύλλα πάχους ενός εκατοστού και διαστάσεων 1,00μ x 2,00μ, ένα ύφασμα γυαλιστερό του μέτρου (αυτό που βλέπετε είναι κομμάτι από κουρτίνα), στολίδια της αρεσκείας σας και κορδέλες για να δέσουμε τα στολίδια αλλά και να διακοσμήσουμε το στεφάνι.

Βήμα 1
Φτιάχνω έναν κύκλο πάνω στο φελιζόλ στις διαστάσεις τις αρεσκείας μου (το στεφάνι της φωτογραφίας έχει διάμετρο 0,50μ). Κατόπιν με το κοπίδι ή κάποιο άλλο αντικείμενο κόβω με πολύ προσοχή το περισσευούμενο φελιζόλ. 

Βήμα 2
Κατόπιν φτιάχνω έναν άλλο κύκλο μέσα στον αρχικό κύκλο μικρότερης διαμέτρου και σε απόσταση 10 ή 8 εκ. από τον αρχικό.
Κόβω στη μέση όπως φαίνεται στη αριστερή φωτογραφία και κατόπιν ξεκινώ να κόβω σε λωρίδες των 10εκ.το σφουγγάρι ώστε να επενδύσω το φελιζόλ. 

Βήμα 3
Ξεκινώ να τυλήγω το σφουγγάρι γύρω από το φελιζόλ ώστε να μην υπάρχουν κενά. 
Όπως φαίνεται στη φωτογραφία δεξιά.










Βήμα 4
Κατόπιν κόβω το ύφασμα σε λωρίδες των 40εκ. και ξεκινώ να τυλήγω γύρω γύρω από το στεφάνι ώστε να γίνει όπως φαίνεται στη φωτογραφία αριστερά.  Για ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα καλό θα ήταν όταν τυλήγετε το ύφασμα να ακολουθείτε μία συγκεκριμένη φορά π.χ. από αριστερά προς τα δεξιά ή το αντίστροφο. Το τελικό αποτέλεσμα τοποθετώντας το ύφασμα σωστά θα είναι όπως 
 φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.




Μετά από αυτό το βήμα, ουσιαστικά, έχουμε ελάχιστη δουλειά να κάνουμε. 
Σε κάποιο σημείο του στεφανιού θα δέσουμε μία κορδέλα από την οποία θα το κρεμάμε.
Θα κόψουμε τις κορδέλες σε διαφορετικά μήκη και θα δέσουμε τα στολίδια με αυτές. Κατόπιν όλες τις κορδέλες με τα στολίδια θα τις δέσουμε μαζί και θα τις τοποθετήσουμε πάνω στο στεφάνι. 
Τέλος δένουμε μία κορδέλα στην κορυφή του στεφανιού(όσου πάχους και ότι χρώματος θέλουμε) σε έναν ωραίο φιόγκο.
Τα υλικά για αυτό το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι κόστισαν μόλις 18 ευρώ.

Tips
Μπορείτε εσείς να χρησιμοποιήσετε ότι ύφασμα θέλετε...πιο γυαλιστερό, πιο ματ....Επίσης ότι κορδέλες θέλετε και ότι στολίδια σας αρέσουν. Εύχομαι να το φτιάξετε και να το απολαύσετε!

Για περαιτέρω ενημέρωση:
Ε. Γεωργιάδου
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: