Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ (ΜΕΡΟΣ ΙΙ)

Από το Πάσχα μας χωρίζουν μόλις μερικές εβδομάδες και έχουμε από τώρα αρχίσει τις προετοιμασίες για την μεγαλύτερη Ελληνική γιορτή. Το Πάσχα ,εμένα προσωπικά, μου αρέσει περισσότερο από οποιαδήποτε γιορτή, για πολλούς λόγους.

Καθώς λοιπόν κάνουμε ετοιμασίες για να υποδεχτούμε τη γιορτή, θα ήθελα να σας παρουσιάσω  το δεύτερο μέρος των κατασκευών που γίνονται από ανακυκλώσιμα υλικά. Βέβαια μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο.

Η πρώτη κατασκευή αφορά σε ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ:

Πρόκειται για μπουκάλια που είχαν κάποιο υγρό και αφού το καταναλώσατε, τώρα πια σας είναι άχρηστα. Αντί να τα πετάξετε στην ανακύκλωση, ανακυκλώστε τα μόνοι σας βάφοντάς τα και επαναχρησιμοποιώντας τα, βάζοντας μέσα όποιο υγρό εσείς επιθυμείτε. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα πώματα ώστε να κλείνετε το στόμιό τους και φυσικοί φελλοί για να κλείνουν αεροστεγώς. 
Οι τεχνικές για να ζωγραφίσετε ένα μπουκάλι είναι πολλές, αρκεί να αγοράσετε, από το εμπόριο, χρώματα που να εφαρμόζονται σε γυαλί και κατόπιν αυτοσχεδιάστε!!!   
Τα χρώματα δεν είναι ακριβά, εξάλλου πωλούνται σε διάφορες συσκευασίες, οπότε εσείς καθορίζετε και την ποσότητα που θα αγοράσετε.
Η δεύτερη κατασκευή αφορά σε ΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙΑ από κονσέρβες:
Είναι οι πιο γρήγορες και εύκολες κατασκευές από αυτές που θα δείτε. Όλοι έχουμε στο σπίτι κάποια τενεκεδάκια από κονσέρβες,  σε διάφορα μεγέθη. Εάν χρησιμοποιήσουμε λίγη φαντασία μπορούμε να κάνουμε πολλά και χρήσιμα πράγματα,  από φωτιστικά μέχρι μολυβοθήκες!!

Για να φτιάξουμε το φωτιστικό κήπου από τενεκεδάκι, τα μόνα που χρειαζόμαστε
είναι λαδομπογιά για μέταλλο, σε απόχρωση της αρεσκείας μας και ένα καρφί. Τρυπάμε το τενεκεδάκι σε αρκετά σημεία σχηματίζοντας διάφορα σχέδια. Κατόπιν το βάφουμε και βάζουμε στο χείλος ένα συρματάκι ώστε να μπορούμε να το κρεμάσουμε. Τοποθετούμε ένα ρεσό και είναι έτοιμο το φωτιστικό κήπου!!!
Για τα τενεκεδάκια μολυβοθήκες, θα χρησιμοποιήσετε την ίδια τεχνική μόνο που δεν θα τα τρυπήσετε. Εάν θέλετε μπορείτε να κολλήσετε κορδέλες ή αν γνωρίζετε την τεχνική ντεκουπάζ να την εφαρμόσετεκαι τότε το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!!!
Προσοχή, την τεχνική ντεκουπάζ θα την εφαρμόσετε σε βαμμένο τενεκεδάκι σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση. 
Η Τρίτη κατασκευή αφορά σε ΞΥΛΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΕΣ:
Σε όσες παραλίες έχω πάει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρω πεταμένα ξύλα ή ξεβρασμένα από τη θάλασσα. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ,  πως μπορώ (!) με αυτά να φτιάξω  μία κατασκευή… κι όμως μία φίλη μου έδωσε την ιδέα… 

Το αστέρι είναι εύκολο: παίρνετε ξύλα σε διάφορα σχήματα και με κόλλα ή με πιστολάκι σιλικόνης τα κολλάτε μεταξύ τους σε σχήμα αστεριού. Η δεύτερη κατασκευή είναι πιο περίπλοκη… εγώ θα χρησιμοποιούσα σαν οδηγό ένα παλιό φωτιστικό, όπου πάνω σε αυτό θα κολλούσα τα ξύλα!! 

Δεν είναι δύσκολα τα αντικείμενα που προτείνω να φτιάξετε αρκεί να σκεφτείτε λίγο, να βάλετε τη φαντασία σας να κάνει την πολύ δουλειά και να έχετε αγάπη για αυτό που φτιάχνετε. Καλή επιτυχία!!!Δεν υπάρχουν σχόλια: