Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

12 ΣΠΙΤΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ CONTAINER

Όταν το πρωτοείδα σκέφτηκα πόσο ευρηματικοί είναι οι αρχιτέκτονες που τα σχεδίασαν και πόσο χαμηλό κόστος έχουν τέτοιου είδους χώροι.
Παρακάτω θα απολαύσετε 12 σπίτια διαφορετικά μεταξύ τους, σε διαφορετικές χώρες που έχουν ένα και μόνο κοινό : την πρωτοτυπία!
1.Σχεδιάστηκε από το SΤUDIO H:Τ αποτελείται από δύο containers.
2.Το επόμενο σπίτι κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Benjamin Garcia Saxe και βρίσκεται στο San Jose της Costa Rica.
3.Μία εταιρεία αρχιτεκτόνων με την ονομασία Αrcgency δημιούργησαν το WFH HOUSE στην Κίνα.
4.Σχεδιάστηκε από την Lot - EK και βρίσκεται στην Νέα Υόρκη.
5.και το επόμενο είναι σχεδιασμένο από την προαναφερόμενη εταιρεία (στο 4) και βρίσκεται στη Νέα Υόρκη επίσης.
6.Αρχιτέκτονας είναι ο Cristofer Robertson και βλέπουμε το εσωτερικό της κατοικίας που αποτελείται
από τρία container.

7.Πρόκειται για μία κατοικία που αποτελείται από ένα container και σχεδιάστηκε από την εταιρεία Poteet Architects και βρίσκεται στο San Antonio στο Texas.
8.Σχεδιάστηκε από τους CG Architects και βλέπουμε δύο container να είναι τοποθετημένα πάνω σε δύο άλλα. Τα κάτω container έχουν φυτεμένο δώμα.
9.Βρίσκεται στο Cove Park στη Σκωτία και σχεδιάστηκε τμηματικά από το 2002 έως το 2006 από την Container City και στεγάζει μία κοινότητα καλλιτεχνών.
10.Βρίσκεται στην Califon,New Jersey και δημιουργήθηκε από τον Adam Kalkin Container House.
11.Το επόμενο σπίτι θεωρείται εξοχικό και βρίσκεται στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή Galician. Σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Severo Fernández και Basilio Rodríguez της εταιρείας Estudio Base.

12.Τελευταίο από τα 12 σπίτια είναι αυτό που βρίσκεται στο Long Island της Νέας Υόρκης και σχεδιάστηκε από Maziar Behrooz Architecture.
Απίστευτες δημιουργίες από αρχιτέκτονες που εμπνέονται από υλικά που δεν μπορεί να χωρέσει ένας κοινός νους πως θα χρησιμοποιούνταν με αυτό τον τρόπο. Μπράβο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: